Jelölési folyamatok

A megfelelő folyamat az alkalmazásához

Tudjon meg többet a különböző jelölési lehetőségekről.

Bepillantás a különböző jelölési folyamatokba

Pontütéses jelölés

Egy szilárd keményfém jelölőtű pneumatikus és elektronikus módon rezeg. Két fogazott szíj mozgatja x és y irányban, és az anyagot felfelé és lefelé mozogva üti meg. Az ütés gyakoriságától függően a jelölés folytonos vagy különálló pontokból álló vonallá válik - tökéletes karakterek, logók vagy kétdimenziós kódok, pl. Data-Mátrix kód.

Az egyes pontjelölések által keltett erő elhanyagolható. Ennek köszönhetően lehetséges nyomásérzékeny, vékony falú, bevont, üreges és íves munkadarabok megjelölése. A rendszer szinte minden anyagon használható - edzett acélon is!

Különálló pontokkal jelölés

A pontütéses jelölés alternatív változataként a különálló pontokból álló karakterek jelölése egy keményfém anyagból készült, pneumatikusan vagy elektromosan működő jelölőtűn keresztül is megvalósítható. Az egyes pontokat a jelölőtű meghatározott felfelé és lefelé történő mozgatásával érjük el. A pontok pontos meghatározása révén a mátrix betűtípusok egyedi formában, 5 x 7 vagy 9 x 13 méretben készülnek. További betűtípusok is rendelkezésre állnak.

DataMátrix-kód

A DataMátrix-kód lehetővé teszi sok információ megjelenítését kis jelölési területeken, nehéz interfészeken és gyors gyártósorokon. A 2D-kód "biztonságos" adatátvitelnek tekinthető, és Reed-Salamon hibajavítással rekonstruálható akkor is, ha a kód akár 25%-a megsemmisült.

A DataMátrix-kód előnyei:

  • 1 és 2300 karakter közötti memóriakapacitás
  • Alacsony kontraszt mellett is olvasható
  • Az adattartalom csökkentése és növelése nem változtatja meg a kód fizikai méretét
  • Minden látószögből olvasható
  • Gyorsan mozgó tárgyak is regisztrálhatók, mivel nincs szükség olvasásra
  • Nincs szükség konverziós táblákra, az információkat közvetlenül tartalmazza
  • A DataMátrix-kód titkosítható a D.E.S (Data Encryption Standard) és az R.S.A. szabályok alapján

Logó jelölés

A vonzó logó megmarad a memóriában, összekapcsolva a cég iránti elvárásokat és tapasztalatokat. A termékeket gyakran céglogókkal látják el a fémfeldolgozó iparban is. A MARKATOR lehetőséget kínál egyedi ügyféllogók létrehozására és jelölésére. Egy speciális fejlesztésű logó szoftver segítségével az ügyféllogók nagyon pontosan elkészíthetők.

A MARKATOR tökéletes megoldást kínál jelölési rendszereivel. A vevő igényeitől függően a logókat minden jelölőrendszerrel jelölni lehet.